Zorgen om blessure Micky van de Ven: 'Hij zal er een tijdje uit zijn'
i

Getty Images

Zorgen om blessure Micky van de Ven: 'Hij zal er een tijdje uit zijn'

Jeroen Rooseboom • 10:15, 07-11-2023 / Laatste Update: 14:37, 08-01-2024

Micky van de Ven is maandagavond geblesseerd uitgevallen bij Tottenham Hotspur. De centrale verdediger moest zich kort voor de rust van de Londense derby tegen Chelsea laten wisselen vanwege een spierblessure. Dat is niet alleen slecht nieuws voor Tottenham, maar ook voor het Nederlands elftal. Tottenham verloor uiteindelijk met 4-1.

Bondscoach Ronald Koeman had Van de Ven opgenomen in de voorselectie van Oranje, maar het lijkt erop dat de Nederlander de aankomende interlandperiode aan zich voorbij moet laten gaan. Op 18 november speelt Nederland een EK-kwalificatieduel met Ierland, gevolgd door een wedstrijd tegen Gibraltar.

Hamstring

Van de Ven schreeuwde het uit van de pijn nadat het vlak voor rust in zijn hamstring was geschoten. De verdediger strompelde bij een stand van 1-1 van het veld. "Het is vroeg om er iets over te zeggen, maar wat betreft Micky: het is vrij duidelijk dat je er vanuit kan gaan dat hij er een tijdje uit zal zijn", vertelde coach Ange Postecoglou na afloop van de wedstrijd aan de Britse media.