Zorgen om Virgil van Dijk? 'Hamstringblessure Liverpool-verdediger erger dan gedacht'
i

Getty Images

Zorgen om Virgil van Dijk? 'Hamstringblessure Liverpool-verdediger erger dan gedacht'

Sjors Tanis • 17:01, 04-01-2023 / Laatste Update: 21:30, 11-12-2023

Virgil van Dijk moet vrezen dat hij voorlopig aan de kant staat bij Liverpool. De verdediger viel maandag in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Brentford geblesseerd uit. Hoewel trainer Jürgen Klopp na afloop meldde dat er geen reden tot zorg was, lijkt de blessure toch erger te zijn dan verwacht.

Van Dijk zou last hebben van zijn hamstring en moet naar specialist om de ernst te laten beoordelen, melden de BBC en The Times. Het is dan ook nog onduidelijk hoeveel tijd het herstel in beslag gaat nemen.

Blessureplaag bij Liverpool

"Hij voelde iets aan zijn hamstring. Hij zei dat hij er weinig last van had en door kon, maar we wilden geen risico's met hem nemen. Daar waren de fysio's blij mee. Ik denk dat het niets ernstigs is, maar dat is de reden dat we hem hebben gewisseld", zo sprak Klopp nog hoopvol na de wedstrijd.

Liverpool wordt dit seizoen geplaagd door tal van blessures. Mede daardoor is de ploeg bezig aan het zeer moeizaam seizoen. Als nummer 6 van de ranglijst - met een achterstand van 16 punten op koploper Arsenal - is de landstitel al vrijwel zeker uit zicht en wordt het zelfs nog een hele klus om een ticket voor de Champions League te pakken.