Zulte Waregem wil scheidsrechters niet meer bij eigen wedstrijden: 'Een groot schandaal'
i

Getty Images

Zulte Waregem wil scheidsrechters niet meer bij eigen wedstrijden: 'Een groot schandaal'

Sjors Tanis • 22:02, 01-03-2023 / Laatste Update: 21:20, 11-12-2023

Zulte Waregem heeft een opvallend verzoek ingediend bij de Belgische voetbalbond. Scheidsrechters Bram Van Driessche en Nicolas Laforge wil de club niet meer als leidsman bij wedstrijden van het 1e team. Bij Zulte Waregem speelt Ruud Vormer.

Beide arbiters waren betrokken bij de 1-0-nederlaag tegen KV Mechelen in de halve finales van het Belgische bekertoernooi. De club noemt het optreden van de arbiters 'een groot schandaal' en stelt daarnaast dat foute beslissingen door arbiters 'steeds meer impact krijgen op het professionele voetbal'.

(tekst gaat verder onder de tweet)

AA Gent woedend: 'Onkunde of onwil?'

Ook bij AA Gent is de woede groot, nadat de 'Slag om Vlaanderen' zondagmiddag met 2-0 verloren werd door late goals van Bjorn Meijer en Hans Vanaken. Club Brugge-aanvaller Tajon Buchanan kwam in de 1e helft goed weg nadat hij Gent-aanvaller Gift Orban met zijn elleboog in het gezicht raakte.

In een lang statement op de site is de woede in iedere zin terug te lezen. "De voorbije dagen hebben clubs, fans en media met verbijstering gekeken naar wat zich afspeelde op onze velden. Vele scheidsrechterlijke beslissingen die (niet) genomen werden, leiden tot groot onbegrip en pertinente vragen. Is dit onkunde of is het onwil? De onbegrijpelijke beslissingen doen ons de vraag luidop stellen."