Zweeds international Kristoffer Olsson ligt door heftige hersenaandoening in het ziekenhuis
Kristoffer Olsson ligt met een zware hersenaandoening in het ziekenhuis. © Getty Images

Zweeds international Kristoffer Olsson ligt door heftige hersenaandoening in het ziekenhuis

10:17, 27-02-2024 / Laatste Update: 10:21, 27-02-2024

De Zweedse voetballer Kristoffer Olsson ligt met een zware hersenaandoening in het ziekenhuis. De voetballer van FC Midtjylland raakte vorige week buiten bewustzijn in zijn eigen huis en ligt sindsdien aan de beademing in het ziekenhuis.

De club maakte het nieuws dinsdag zelf bekend. Dat deed het vanwege speculaties rondom zijn afwezigheid. Olsson ligt sinds dinsdag 20 februari in het Deense Aarhus in het ziekenhuis. De club meldt dat het waarschijnlijk om een acute hersenaandoening gaat.

"Kristoffer wordt omringd door familie en de medische staf van de club. Hij wordt behandeld door specialisten", schrijft de club in een verklaring op de website. Midtjylland hoopt dat de buitenwereld respect toont voor de situatie: "Wij verzoeken het publiek om respect en begrip te tonen. Onze gedachten en steun gaan uit naar Kristoffer en zijn familie."

De Zweed begon zijn carrière bij Arsenal, maar brak daar nooit door. Wel speelde hij één bekerduel. Vervolgens speelde hij voor Midtjylland, Anderlecht, AIK en Krasnodar. Olsson speelde ook 47 interlands voor het Zweedse nationale team.