Zweedse bondscoach flipt na vraag over AZ-speler Jesper Karlsson: 'Verdomme, wat slecht'
i

Getty Images

Zweedse bondscoach flipt na vraag over AZ-speler Jesper Karlsson: 'Verdomme, wat slecht'

Marcel Roes • 20:53, 28-03-2023 / Laatste Update: 07:44, 12-12-2023

Janne Andersson is de bondscoach van Zweden, en hij had Zlatan Ibrahimovic weer bij de selectie gehaald. Dus als er dan hommeles komt, dan verwacht je dat Zlatan weer streken heeft.

Maar nee: de bondscoach is zelf het middelpunt van een relletje. Hij kreeg na de pot van Zweden tegen Azerbeidzjan de vraag waarom AZ-speler Jesper Karlsson weinig speeltijd krijgt.

En toen werd Andersson heel persoonlijk tegen Viaplay-interviewer Bojan Djordjic. "Wie mag er dan niet spelen, Alexander Isak of Viktor Gyökeres? Sorry, maar als bondscoach van het nationale team kan ik precies doen wat ik wil", zei Andersson. Waarmee hij bedoelde: wie moet er dan uit als Karlsson speelt.

Agressief

Uiteindelijk bijt de bondscoach Djordjic dit toe: "Wie vertegenwoordig jij dan?" Waarmee hij lijkt te verwijzen naar de Servische afkomst van de oud-speler.

De interviewer zei: "Je bent te agressief. Wie zou ik anders vertegenwoordigen? Dit antwoord zal ik niet vergeten. Het is slecht. Het is vrij laag voor een bondscoach van een nationaal team om te zeggen wat je net zei."

Bedankt

Waarop de coach zei: "Jullie confronteerden mij met z'n vieren, verdomme wat slecht. Bedankt, tot ziens."