Ron Vlaar voorlopig nog niet in actie voor AZ

12 januari 2021

BSR Agency

Ron Vlaar komt voorlopig nog niet in actie in wedstrijdverband voor AZ. De 35-jarige routinier moest de training bij de nummer 5 van de Eredivisie vroegtijdig beëindigen. Hij is daarom ook niet beschikbaar voor de uitwedstrijd woensdag tegen PSV.


Vlaar kwam dit seizoen in de Eredivisie nog niet in actie. In de laatste 3 duels zat hij al wel weer op de Alkmaarse bank.

'Beter in de keuzes'
Jonas Svensson en Dani de Wit zijn nog niet hersteld van blessures. Middenvelder Jordy Clasie en verdediger Timo Letschert zijn wel weer van de partij. "Daar zijn we heel blij mee, we zitten weer beter in de keuzes", liet AZ-coach Pascal Jansen weten.

Evenaren is het doel
Vorig seizoen won de Alkmaarse ploeg onder leiding van de toenmalige coach Arne Slot de competitieduels met PSV, Ajax en Feyenoord. "Een bijzondere prestatie, ook omdat we het deden met 10 goals voor en 0 tegen. We gaan er alles aan doen om dat te evenaren en weer met goede cijfers aan de haal te gaan", gaf Jansen te kennen.

Weerzien
In het Philips Stadion wacht hem een weerzien met zijn oude club, waar hij jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding was. "Ik heb het bij PSV 5 jaar goed naar mijn zin gehad en kijk ernaar uit de mensen te begroeten die ik een tijd niet gezien heb. Zo lopen in de A-selectie wel wat jongens rond waarmee ik nog heb gewerkt."