‘Schalke 04 wil per direct Klaas-Jan Huntelaar terughalen’

14 januari 2021

Pro Shots / Toon Dompeling

Schalke 04 is in de zoektocht naar versterking om degradatie te voorkomen uitgekomen bij Klaas-Jan Huntelaar. De 37-jarige spits van Ajax heeft volgens Bild zelfs al contact gehad met zijn oude club.


Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 al met groot succes voor Schalke 04 en wordt nu gezien als de redder in nood. De gevallen Duitse topclub is bezig aan een dramatisch seizoen en staat na 15 wedstrijden 17de, een plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent.

Doelpunten
Om een bizarre degradatie naar de 2. Bundesliga te voorkomen, is de club vooral op zoek naar doelpunten. Huntelaar geldt als belangrijkste kandidaat, omdat hij de club goed kent en bewezen heeft aan de lopende band te kunnen scoren in de Bundesliga. Bovendien hoeft hij vermoedelijk niet veel geld te kosten.

Het contract van Huntelaar bij Ajax loopt na dit seizoen af. In Amsterdam was de routinier al geen basisspeler en is zijn perspectief op speelminuten alleen maar slechter geworden door de komst van Sébastien Haller. Huntelaar zou dan ook aangegeven hebben open te staan voor gesprekken met Schalke.