🙏🎥 | Voetbalster sc Heerenveen beëindigt profcarrière en kiest voor God

11 juni 2021

Williënne ter Beek heeft een belangrijke beslissing genomen. De speelster van sc Heerenveen stopt omdat ze er afgelopen jaar achter is gekomen hoe de wereld in elkaar zit. Hoe slecht vooral. Ze wil God gehoorzamen, is gestopt met volgen van menselijke tradities en dat betekent geen tijd en ruimte meer om te voetballen.


De aanvalster maakte afgelopen seizoen 2 doelpunten in de Vrouwen Eredivisie. Daar blijft het bij. De 21-jarige stopt met voetbal en kiest voor het geloof. “Voetbal was van jongs af aan mijn lust en mijn leven, maar afgelopen jaar is voor mij heel veel veranderd”, meldt Ter Beek in een videoboodschap op Instagram.

Slechte wereld
Ze spreekt vol passie over haar beslissing, terwijl er shots voorbij komen van de coronapandemie en alle gevolgen. Ook is er volop aandacht voor zaken die met het geloof te maken hebben. Ter Beek, in het verleden speelster van Oranje Meiden onder 16, wist alle puzzelstukjes voor haar op de juiste plek te leggen.

“Ik ben erachter gekomen hoe deze wereld in elkaar zit. Hoe slecht deze wereld is. En dat alles wat er nu gebeurt op de wereld volgens een agenda gaat. Ik ben erachter gekomen dat dit allemaal in de Bijbel geschreven staat. Dat het profetieën zijn die voor onze ogen worden uitgespeeld”

Bijbelse feesten
“Ik krijg een steeds sterker besef dat God echt is”, vervolgt Ter Beek, die zich steeds meer in het geloof is gaan verdiepen. “Elke zaterdag hou ik een dag vrij voor God. Dan heb ik volledige focus. Ook hou ik Bijbelse feesten. Als ik blijf voetballen, betekent dit dat ik niet altijd de Sabbat en Bijbelse feesten kan houden.”

Daarom stopt Ter Beek met voetballen bij Heerenveen. Een jaar geleden zou juist het stoppen met voetballen haar nachtmerrie zijn, maar nu niet meer. Haar nieuwe zaterdagse invulling beschrijft ze als de mooiste dag van de week.

Totaal veranderd
“Alleen God kan de leegte van binnen vullen en is 100 procent te vertrouwen. Ik ben totaal veranderd en dat kan alleen van de Schepper komen. Alles wat ik heb opgebouwd, al mijn dromen, mijn hele leven, geef ik op om God te volgen. Waarom? Omdat ik de Bijbel volg.”