18-jarige Braziliaan klopte in juli aan bij Volendam en krijgt nu contract: ‘Kan prachtig voetbalverhaal worden’

16 augustus 2022

Getty Images

Ergens in juli klopte de 18-jarige Gustavo aan bij FC Volendam. De Braziliaan wilde zichzelf laten zien op de Europese velden en zag Volendam als mooie club waar hij dat kon doen. Na een stageperiode heeft Gustavo nu een contract aangeboden gekregen, tot de zomer van 2025. Met optie voor nog een jaar.


In Brazilië speelde Gustavo voor Esporte Clube Laranja Mecânica. Het talent legt uit dat hij voor Volendam heeft gekozen, omdat ze jonge spelers een kans geven. "Mijn indruk van de technische staf onder leiding van Wim Jonk is geweldig", zegt Gustavo na een maand te hebben meegelopen op de Volendam-site.

Prachtig voetbalverhaal
De technisch directeur van Volendam, Jasper van Leeuwen, omschrijft Gustavo als een mannetje met veel pit en 'een bovengemiddelde techniek'. En mogelijk krijgen we wat heel moois te zien: "Met dit contract krijgt Diego nu alle tijd om te wennen aan Nederland én Volendam, zowel op als buiten het veld. Als de dingen dan samen gaan vallen zoals wij verwachten, heeft hij de potentie om een prachtig voetbalverhaal te schrijven."