AZ haalt centrale verdediger van Internazionale naar Alkmaar

25 juli 2022

Getty Images
Zinho Vanheusden

AZ heeft Zinho Vanheusden van Internazionale vastgelegd. De 22-jarige centrale verdediger wordt gehuurd voor een seizoen en AZ heeft ook een koopoptie. "AZ is de juiste ploeg voor mij", aldus Vanheusden.


De verdediger werd opgeleid door Standard Luik en voegde zich later in de jeugdopleiding van Inter. Hij schopte zich tot 1e elftalspeler, maar een basisplek zat er niet in. Luik huurde en kocht hem daarna weer en hij speelde in totaal 76 wedstrijden voor de Belgische club. Inter kocht hem daarna terug en verhuurde hem aan Genoa. Afgelopen seizoen speelde hij daar 14 Serie A-wedstrijden en 2 bekerduels.

'Ik ben opgelucht'
"Ik ben super blij. Het heeft een paar weken geduurd, maar dat ik hier nu sta met mijn familie, dat maakt mij super opgelucht. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen."

'Hij heeft alles'
Technisch directeur Max Huiberts volgt Vanheusden al lang en is blij dat hij hem eindelijk kan halen. "Zinho is heel erg gewend om vanuit de opbouw het spel te verleggen met zijn passing en zijn indribbelen. Daarnaast is hij wendbaar en snel. Hij kan ook goed koppen. Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen die je van een centrale verdediger wil zien."