‘Barcelona stuurt dreigbrief en beschuldigt Frenkie de Jong van criminele praktijken’

8 augustus 2022

Getty

Barcelona wil graag af van Frenkie de Jong. Zo graag zelfs, dat ze nu dreigen met juridische stappen tegen De Jong. De club wil het contract nietig verklaren. Dat schrijft The Athletic. Waarom is dat?


Lees ook: Dit is waarom FC Barcelona spelers kan blijven kopen

Het is al een tijdje onrustig rondom Frenkie en Barcelona. De 2 kemphanen zijn al weken aan het steggelen over het contract. Nu komt The Athletic met het nieuws dat Barça De Jong op 15 juli heeft laten weten het contract met hem nietig te laten verklaren, omdat er sprake zou zijn geweest van 'criminele praktijken' rondom de vorige contractverlenging van de 25-jarige middenvelder. De club zou zelfs een dreigbrief naar De Jong hebben gestuurd. Een dreigbrief, maken ze zich dan zelf ook niet schuldig aan criminele praktijken?

Terug naar oude contract
De Jong tekende in oktober 2020 een nieuw contract, waarbij hij flink wat salaris moest inleveren. Daarbij werd hem beloofd dat de miljoenen die hij tegoed had later betaald zouden worden. Het zou gaan om een slordige 17 miljoen euro. Dat is de moeite van een ruzietje nog wel waard. Barça zegt dat dit contract op een verkeerde manier tot stand is gekomen en wil er nu dus vanaf. In het geval dat dit plan doorgezet wordt, gaat Frenkie terug naar zijn originele contract van toen hij net overkwam van Ajax.

Barcelona heeft Frenkie de Jong en zijn vertegenwoordigers gewaarschuwd dat zij aangewezen kunnen worden als betrokkenen in de veronderstelde criminaliteit.

Chelsea wil profiteren
Het gesteggel rond de contracten lijkt voor Chelsea allemaal geen probleem. De club wil de Nederlandse spelmaker zo graag hebben dat ze zelfs bereid zouden zijn om de 17 miljoen euro te betalen die Frenkie nog krijgt van Barcelona. Mogelijk heeft dat wel invloed op de hoogte van de transfersom. Wordt vervolgd!