Cambuur heeft opvolger Henk de Jong binnen: Sjors Ultee

11 november 2022

ANP
Sjors Ultee

Cambuur heeft in Sjors Ultee een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 35-jarige Ultee heeft voor 1,5 seizoen getekend. Hij is de opvolger van Henk de Jong, die vorige maand op doktersadvies stopte bij de Friese club.


"Noodgedwongen een trainer moeten vervangen midden in het seizoen is nooit leuk en al helemaal niet om deze reden", aldus technisch manager Foeke Booy. "We moesten nu zoeken naar meer continuïteit, passend bij onze club en speelwijze en met Sjors hebben we dat gevonden. Hij was beschikbaar, bereid om te luisteren en na meerdere goede gesprekken zijn we blij dat we tot een akkoord zijn gekomen."

Ontslagen bij Fortuna
Ultee werd in augustus ontslagen bij Fortuna Sittard, terwijl het seizoen pas 3 wedstrijden onderweg was. De Spanjaard Julio Velázquez heeft hem opgevolgd in Limburg.

2e keer hoofdtrainer
Voor zijn periode bij Fortuna werkte Ultee als assistent-trainer bij Helmond Sport, FC Twente en FC Utrecht. Hij begint bij Cambuur aan zijn 2e klus als hoofdtrainer.

Nummer 17
Cambuur is momenteel de nummer 17 van de Eredivisie. De club uit Leeuwarden heeft pas 8 punten na 13 duels. Zondag staat de Friese derby tegen sc Heerenveen op het programma. Ultee zit dan nog niet op de bank. Hij begint pas aan zijn nieuwe functie bij de voorbereiding op de 2e seizoenshelft.

Nummer 9
Afgelopen seizoen eindigde Cambuur als 9e in de Eredivisie. Een seizoen eerder werden de Friezen kampioen in de eerste divisie.