De transfermarkt is allang dicht maar PEC Zwolle haalt nog maar eens 2 middenvelders

15 september 2021

PEC Zwolle
Leandro Fernandes

Ja, de transfermarkt is al een tijdje gesloten, maar spelers die geen contract meer hebben kunnen natuurlijk nog wel vastgelegd worden. En dus sloeg hekkensluiter PEC Zwolle toe en legde nog maar eens 2 middenvelders vast. Het gaat om veteraan Ryan Koolwijk (36) en de jongeling Leandro Fernandes (21 jaar, zie foto).


Beide middenvelders ondertekenen een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Koolwijk speelde dit seizoen nog 4 wedstrijden voor Almere City FC en kwam eerder uit voor Excelsior, NEC, FC Dordrecht en het Slowaakse AS Trencin. Koolwijk maakte deze zomer zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname. In totaal speelde hij inmiddels 5 interlands.

Fernandes komt over van Juventus
Fernandes (21) heeft een verleden bij PSV en Juventus. De Italiaanse club verhuurde de aanvallende middenvelder het afgelopen seizoen aan Pescara. De voormalig jeugdinternational van Oranje werkte in de jeugd van PSV al onder Art Langeler, de huidige coach van PEC Zwolle.

"Ryan is fysiek sterk en heeft veel ervaring, terwijl Leandro als aanvallende middenvelder een goede indruk heeft gemaakt toen hij hier begin dit seizoen op proef was", zegt Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle. "Ze zijn fit en staan in de startblokken om de eerste meters op het trainingsveld deze week te maken."