Dit is waarom FC Barcelona überhaupt denkt aan het verkopen van Frenkie de Jong

5 juli 2022

Getty Images
dit-is-waarom-fc-barcelona-denkt-aan-verkoop-frenkie-de-jong-laliga-transfer-talk

Frenkie de Jong heeft zelf al vaker uitgesproken dat hij graag bij FC Barcelona zou willen blijven voetballen, ondanks de interesse van Manchester United. Barça is immers zijn droomclub. Toch lijkt de Spaanse topclub de Oranje-international wel van de hand te willen doen.


Dat ligt overigens niet aan voetballende kwaliteiten van De Jong. Wel aan zijn salaris.

Bijna 100 miljoen euro in 4 jaar voor Frenkie
De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij FC Barcelona. Mocht de middenvelder uit Arkel zijn contract uitdienen, dan moet Barça flink in de buidel tasten om zijn salaris uit te betalen. Marca onthulde dat de Nederlander in de komende 4 seizoenen liefst 88,58 miljoen euro verdient in Camp Nou wat betreft vast salaris én loyaliteitsbonussen.

Dat bedrag kan nog eens met 8 miljoen euro oplopen als De Jong minstens 60 procent van alle wedstrijden speelt en met maximaal 12,8 miljoen euro voor eventuele titels of het bereiken van de Champions League-finale.

Slechte keuze Barça
De Jong kwam FC Barcelona tijdens de coronapandemie tegemoet door zijn salaris, dat de club moeilijk kon ophoesten, later te laten uitbetalen. In 1e instantie leverde hij 12 procent van zijn salaris in, waarna hij in de seizoenen 2020/2021 en 2021/2022 respectievelijk 11 en 5 miljoen euro inleverde.

Tegelijkertijd verlengde De Jong zijn contract tot medio 2026 waardoor FC Barcelona vanaf nu nog 4 jaar de tijd heeft om die 16 miljoen euro alsnog uit te betalen. Een situatie waardoor de Catalanen nu meer dan bereid zijn om naar het bod van Manchester United te luisteren. Volgens Spaanse en Engelse media hebben The Red Devils nu 65 miljoen euro geboden plus 20 miljoen euro aan bonussen.