Done deal! FC Twente huurt Grieks international Christos Tzolis van Norwich

22 juli 2022

FC Twente heeft vrijdagavond verrast met het aantrekken van de talentvolle 13-voudig Grieks international Christos Tzolis. De 20-jarige aanvaller verlaat Norwich City voor 1 seizoen om op huurbasis te spelen voor de Tukkers.


Tzolis werd vorig jaar voor een flink bedrag (11 miljoen euro) verkocht van PAOK, de club waar hij opgroeide, aan Norwich City. Norwich eindigde dit seizoen als laatste in de Premier League. Tzolis speelde slechts 14 wedstrijden in de hoogste divisie van Engeland.

Landgenoot Limnios
De Griek had veel contact met zijn landgenoot Dimitrios Limnios, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan de Tukkers. Hij was dan ook positief over de club. "Hij was erg lovend en zei dat het een hele mooie stap was om naar FC Twente te gaan. Ook heb ik een goed gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer. Het gevoel was goed en ik denk dat dit de beste stap voor mij is."

Creatieve aanvaller
Ook Jan Streuer is positief over de toekomstige goaltjesdief. "Tzolis is een creatieve aanvaller met een goede individuele actie. Met zijn goede rechter- én linkerbeen zorgt hij voor veel dreiging en is hij een absolute versterking voor deze ploeg", is te lezen op de website van FC Twente.