Done deal! Patrik Walemark tekent meerjarig contract bij Feyenoord

17 januari 2022

Getty Images
Patrik Walemark

Patrik Walemark is officieel Feyenoorder. De 20-jarige rechtsbuiten komt voor ongeveer 3,5 miljoen euro over van BK Häcken. Hij tekent een contract voor 4,5 jaar in Rotterdam.


Walemark (20) debuteerde in juli 2020 in de hoogste Zweedse competitie bij BK Häcken. De jeugdinternational speelde 60 minuten waarin hij scoorde, 2 assists gaf en een penalty versierde. Na 54 wedstrijden voor Häcken en 12 goals neemt hij afscheid van de club.

Kijk hier een filmpje met alle hoogtepunten van Walemark.

Bassett is de volgende
Walemark is de eerste officiële aanwinst van Feyenoord deze winter. Cole Bassett moet de 2e worden. De Amerikaanse middenvelder (20) komt over uit de MLS en is al zo goed als rond met Feyenoord. De Rotterdammers wilden ook Tonny Vilhena terughalen, maar dat bleek een brug te ver. Vilhena gaat nu waarschijnlijk naar Espanyol.

Aan de andere kant vertrokken wel wat spelers uit Rotterdam. Christian Conteh (FC Dordrecht), Mark Diemers (Hannover), Francesco Antonucci (FC Volendam), Aliou Balde (Waasland-Beveren) en Naoufal Bannis (NAC Breda) gingen allemaal weg op huurbasis.