FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth na ruim 4 maanden dienst

14 november 2022

Pro Shots
Frank Wormuth

Na ruim 4 maanden vindt FC Groningen het welletjes en heeft het trainer Frank Wormuth ontslagen. Groningen verloor zondag thuis in een spektakelstuk van Fortuna Sittard (2-3). Het bleek de laatste wedstrijd van de Duitse coach.


Groningen kende een matige seizoenstart. Nu de WK-winterstop is ingegaan vinden we Groningen terug op de 15e plaats, net boven de streep dus. 12 punten werden er verzamelend onder Wormuth in 14 duels: 3 zeges, 3 gelijke spelen en 8 nederlagen.

Belang van Groningen
De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen. Wormuth was pas sinds afgelopen zomer in dienst van de noorderlingen.

Geen match
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is keihard voor Wormuth en zijn eigen keuze. "We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest."