Gorter gelinkt aan Ajax: hoeveel keepers hebben de Amsterdammers nodig?

18 mei 2021

Getty Images

Jay Gorter is dé held van Go Ahead Eagles. De 20-jarige keeper hield 25 keer de 0 in de Keuken Kampioen Divisie, een resultaat wat nog geen keeper in Nederland had gepresteerd. Mede daardoor promoveerde Go Ahead naar de Eredivisie. Gorter is dankzij zijn goede resultaten zelfs gespot op De Toekomst. Maar Ajax haalde toch ook al Remko Pasveer binnen?


De keeperssituatie in Amsterdam is een bijzondere. Het verhaal van André Onana is bekend, net als dat Maarten Stekelenburg daardoor onder de lat is beland. Remko Pasveer werd een paar weken geleden binnengehaald. De keeper van Vitesse (37 jaar) gaat zelf voor een basisplek, waarmee hij dus concurrentie krijgt van Stekelenburg (38).

En de jeugd dan?
Daarachter zit de toekomst: Kjell Scherpen (21) en Dominik Kotarski (ook 21). Kijkend naar Jong Ajax, heb je daar ook nog Calvin Raatsie (19) en Daan Reiziger (ook 19). Wat moet je dan met Gorter, zou je denken?

Het lijkt erop dat de jeugd niet goed genoeg wordt bevonden. Of in ieder geval een groot deel daarvan. Met Gorter sorteer je op die manier alvast voor, voor het geval Stekelenburg of Pasveer na volgend seizoen met pensioen gaat.

Scherpen
Scherpen speelde dit seizoen al een paar keer in Ajax 1, maar pas als 3e keus: Onana was geschorst en Stekelenburg geblesseerd. Een lang verhaal kort: vermoedelijk - áls Gorter al komt - wordt hij gehaald als keeper voor de toekomst. In zijn 1e jaar de 3e keeper, om vervolgens een plekje door te schuiven bij het pensioen van Stekelenburg en/of Pasveer.