Keepersnieuws Eredivisie: Vitesse huurt Scherpen, Feyenoord heeft Wellenreuther binnen

16 augustus 2022

Getty Images
scherpen-vitesse-wellenreuther-feyenoord

De transfermarkt draait op volle toeren. Nog altijd is er veel beweging in de Eredivisie, zo ook op keepersgebied. En Vitesse en Feyenoord hebben nieuws! In Arnhem huren ze Kjell Scherpen, terwijl Feyenoord Timon Wellenreuther op huurbasis overneemt van Anderlecht.


Met name bij Vitesse kunnen ze wel een impuls onder de lat gebruiken. In de eerste 2 eredivisiewedstrijden kreeg doelman Jeroen Houwen al 8 tegendoelpunten.

Scherpen
Scherpen, die een jaartje wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, moet de ballen gaan stoppen in het GelreDome. "Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken. Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens", zei Scherpen in een eerste reactie.

"Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen", aldus de keeper.

Wellenreuther
Feyenoord heeft het keepersgilde aangevuld met Wellenreuther, die vrijwel iedere eredivisiefan wel kent van zijn tijd bij Willem II. De Duitse keeper moet met de Israëliër Ofir Marciano strijden om het plekje achter Justin Bijlow. Wellenreuther wordt voor een jaar gehuurd (met optie tot koop) van Anderlecht.

"Ik vind Feyenoord een geweldige club en ik ben blij en vereerd om dit shirt te mogen dragen. Wanneer een club als Feyenoord je benadert, dan krijg je een gevoel van trots en waardering", zegt Wellenreuther. "Arne en ik hebben al een aantal keer gesproken en berichten naar elkaar gestuurd. Ik houd van het type persoon dat hij is en kijk er erg naar uit om met hem te werken."