Manchester United en Real Madrid bevestigen: Casemiro verkast naar Old Trafford

19 augustus 2022

Getty Images

Erik ten Hag kan eindelijk weer een nieuwe speler verwelkomen. Afgelopen maand werd de halve voetballerij aan Manchester United gelinkt, maar er kwam om verschillende redenen niemand binnen. Tot vrijdag, want Casemiro is op weg naar Manchester United. Dat bevestigen ManUtd en Casemiro's huidige club Real Madrid.


Casemiro is persoonlijk rond met Manchester United, maar er moeten nog wel een paar dingen gefixt worden voordat de transfer officieel is. Casemiro heeft een visum nodig voor het Verenigd Koninkrijk en ook is er nog de verplichte medische keuring.

Casemiro verkast voor zo'n 70 miljoen euro naar Manchester United, waar hij een contract voor 4 seizoenen tekent. De middenvelder heeft daarnaast nog de optie om het contract met een jaar te verlengen.

Bedankje
Zoals gebruikelijk bij een transfer deelde Real Madrid een statement. Daarin bedankt De Koninklijke de 30-jarige Braziliaan voor bewezen diensten (en alle prijzen). 'Een voorbeeldige speler die alles heeft gegeven voor Real Madrid', schrijft de club. Maandag 22 augustus neemt Casemiro afscheid van Real Madrid.

Met Real Madrid won Casemiro maar liefst 5 keer de Champions League. Ook was hij 3 keer de beste van Spanje.