Tottenham Hotspur presenteert Danjuma: PSV en Everton tasten mis

25 januari 2023

Arnaut Danjuma is speler van Tottenham Hotspur! Woensdag maakte de Londense club de transfer bekend. De international van Oranje komt op huurbasis over van het Spaanse Villarreal.


De 25-jarige aanvaller keert hiermee na 1,5 jaar terug in de Premier League. Voor AFC Bournemouth speelde Danjuma 52 duels, waarvan 14 in de Premier League. Tottenham huurt hem voor de rest van het seizoen van Villarreal. De Spurs hebben géén optie tot koop bedongen.

Danjuma's contract in Spanje loopt nog door tot en met de zomer van 2026. Aanvankelijk leek Everton de beste papieren te hebben om hem in te lijven, maar de in degradatienood verkerende Toffees werden afgetroefd. Even had PSV Danjuma ook op de radar, maar de 6-voudig international zette zijn zinnen op een move naar de Engelse hoofdstad.

Genoeg interesse
In Eindhoven hoopte men Danjuma als opvolger van de vertrokken spelers Cody Gakpo ( naar Liverpool) en Noni Madueke (naar Chelsea) te presenteren. Woensdag maakte PSV de komst van Fábio Silva bekend. De spits speelde eerder dit seizoen op huurbasis voor Anderlecht en is eigendom van Wolverhampton Wanderers.