‘Sébastien Haller maakt zich klaar voor medische keuring, Ajax en Dortmund zo goed als akkoord’

21 juni 2022

Pro Shots
Sebastien Haller-Dortmund

Ajax en Borussia Dortmund zijn het nagenoeg eens over de transfer van Sébastien Haller. De Ivoriaanse spits wordt door de Duitsers gekocht voor iets meer dan 35 miljoen euro. Haller onderbreekt zijn vakantie in Ivoorkust om spoedig medisch gekeurd te worden in Dortmund, meldt De Telegraaf.


Ook andere media melden het naderende akkoord. Haller is zelf al mondeling rond met Dortmund. Bij Borussia ligt een 5-jarig contract op hem te wachten.

Doelpuntenmachine Haller
Haller kwam 1,5 jaar geleden voor 22,5 miljoen euro naar Amsterdam. Na een blunder bij de administratie van Ajax kon hij niet meedoen in Europa. Afgelopen seizoen scoorde hij aan de lopende band in de Champions League. Ook in de Eredvisie werd hij topscorer met 21 goals en werd hij kampioen bij Ajax. Ondanks zijn geweldige statistieken denken trainer Alfred Schreuder en de technische directie van Ajax dat er genoeg alternatieven zijn.

Misschien nog 1 uitgaande transfer
Met het geld van Haller kan geshopt worden. Eerder melden we al dat Ajax daar liefst 3 spelers voor terug wil halen: Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal. Qua uitgaande transfers hoeven we bij de Amsterdammers niet zoveel meer te verwachten. Ajax wil volgens de berichten alleen Edson Álvarez bij een goed bod laten gaan.