‘Sporting CP loert met veel interesse naar vertrekwens Cristiano Ronaldo’

17 augustus 2022

Getty Images

Cristiano Ronaldo is nog altijd speler van Manchester United, de vraag is alleen hoelang. De Portugese superster wil naar een club die Champions League speelt, en dat is op Old Trafford niet het geval. Volgens Foot Mercato houdt Ronaldo's oude club Sporting CP de situatie met veel interesse in de gaten.


CR7 ligt eigenlijk al de hele transferzomer overhoop met Manchester United. De Portugees wil weg en loopt een beetje ongeïnteresseerd rond op de club. In de ogen van Ronaldo is hij nog altijd de ster, iets wat de nieuwe trainer Erik ten Hag niet helpt in het vormen van een geoliede machine.

Vertrekwens
Het is al heel lang geen geheim meer dat Ronaldo in de Champions League wil spelen. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes probeerde hem bij verschillende clubs te lozen, maar iedere keer kreeg hij 'nee' te horen. Daardoor groeien de kansen van Sporting CP.

Lees ook: 'De media vertellen veel leugens'

Bij die club speelde Ronaldo in de jeugdopleiding en een jaartje in de hoofdmacht. In 2003 verkaste hij naar Manchester United. Hugo Viana is de sportief directeur van Sporting CP. Viana is achter de schermen druk bezig om zijn oud-ploeggenoot Ronaldo te overtuigen van een overstap (eventueel op huurbasis) naar zijn oude club.