‘Transfer van Italiaans international Scamacca naar PSG levert PSV miljoenen op’

5 juli 2022

Pro Shots / Zuma Press
ginalucca-scamacca-psg-psv-sassuolo

Sassuolo-aanvaller Gianluca Scamacca staat in de belangstelling van PSG en dat is goed nieuws voor PSV. De Franse club lijkt namelijk flink te gaan betalen voor de Italiaans international. Scamacca stond in zijn jeugd nog onder contract bij PSV, dat destijds een doorverkooppercentage wist te regelen.


Gianluca Scamacca werd in 2016 op 16-jarige leeftijd binnengehaald bij PSV als een nieuw toptalent. Er werd in Eindhoven veel verwacht van de Italiaan, maar mede door blessures liet hij nooit het talent zien dat van hem werd verwacht. Bij PSV brak hij niet door en kwam tot slechts 3 potjes bij Jong PSV.

Verhuurperiodes
Daarna vertrok hij naar Sassuolo, dat hem onder meer uitleende aan PEC Zwolle. Ook daar wist hij niet te overtuigen. Toch ging het langzaam beter en na verhuurperiodes bij Ascoli en Genoa keerde hij terug bij Sassuolo, waar hij dit seizoen 16 competitiegoals maakte. En dat zag ook PSG, dat de aanvaller nu graag wil overnemen.

Doorverkooppercentage
PSV verkocht de speler jaren geleden voor slechts een klein bedrag aan Sassuolo, maar wist wel een doorverkooppercentage te regelen van 'minimaal 11 procent', aldus PSV-clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Het bedrag dat PSG wil neertellen voor Scamacca is 40-50 miljoen, volgens Franse media. Dat zal PSV in dat geval 4,4 miljoen tot 5,5 miljoen opleveren. Kassa voor de Eindhovenaren dus!