Vitesse presenteert Phillip Cocu officieel als nieuwe trainer: contract tot 2024

26 september 2022

Vitesse
Phillip Cocu

Phillip Cocu is de nieuwe trainer van Vitesse. De Arnhemse club presenteerde maandagavond de opvolger van Thomas Letsch. De Duitser vertrok naar Bochum in de Bundesliga. Cocu tekent een contract tot medio 2024 in de GelreDome.


"Phillip staat voor een focus op balbezit, met een drang naar voren en een bepaalde intensiteit, maar dat wel met een stabiele basis en een pragmatische benadering. Wij zijn ervan overtuigd dat Phillip de weg omhoog kan vinden met onze ploeg. We heten hem van harte welkom", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes.

5 jaar in Arnhem
Cocu was als speler 5 seizoenen actief in Arnhem. De 51-jarige trainer is geboren in Eindhoven maar groeide op in het Gelderse Zevenaar. Via AZ kwam hij in 1990 bij Vitesse terecht. Daarna speelde hij nog 2 periodes voor PSV en FC Barcelona. Hij sloot zijn spelersloopbaan af bij Al-Jazira.

Topjaren bij PSV
De 101-voudig international was assistent bij Oranje en fungeerde in allerlei functies bij PSV. Van 2013 tot en met 2018 was hij de hoofdtrainer bij PSV en won hij verschillende kampioenschappen. Na zijn vertrek bij de Eindhovense club had hij mindere periodes bij Fenerbahçe en Derby County. In 2020 besloot hij tijdelijk even afstand te nemen van de voetbalwereld.

'Ik heb hier prachtige herinneringen'
"Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", zegt Cocu.

'Ik geloof in de spelers'
"Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan."