Vitesse-soap gaat door: dienstplichtige Dominik Oroz maanden onbeschikbaar, dus verhuurd

6 juli 2022

ProShots

Het is nog geen vrolijk huwelijk gebleken tussen Vitesse en Dominik Oroz. Hoewel de in Oostenrijk geboren Kroaat afgelopen seizoen nog aardig wat wedstrijdjes mee pakte, is-ie nu al maanden onbeschikbaar vanwege dienstplicht. En dus is de verdediger verhuurd aan SK Sturm Graz.


Het vervelende is dat de 21-jarige Oroz onder zijn dienstplicht uit had kunnen komen als-ie z'n formulieren gewoon op orde had. Vitesse noemt het Oroz-geval een 'uitzichtloze situatie' maar heeft nog steeds vertrouwen in de jeugdinternational. De Arnhemmers verlengde zijn contract met 1 jaar.

Frustrerend
"Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie. Als Vitesse hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend”, aldus Technisch directeur Benjamin Schmedes.

Oroz werd in 2021 vanuit het Oostenrijkse FC Liefering naar Vitesse gehaald en speelde in 1,5 jaar tijd 43 duels voor de club.