‘Wijnaldum heeft verhuisdozen klaarstaan: transfer naar Roma heel dichtbij’

4 augustus 2022

Pro Shots

De transfer van Georginio Wijnaldum naar AS Roma hing al een tijdje in de lucht, maar een overgang lijkt nu echt aanstaande. Tenminste, dat blijkt uit tweets van transferjournalist Fabrizio Romano.


Wijnaldum wilde graag weg bij PSG en nu lijkt het erop dat hij onderdak gaat vinden bij het AS Roma van José Mourinho. Romano schrijft op Twitter dat de 31-jarige Rotterdammer in de komende uren in Rome zal landen en dat hij op vrijdag medisch gekeurd zal worden.

Daarna zal hij ook meteen worden gepresenteerd. Het gaat om een huurovereenkomst van een jaar met een optie tot koop voor 8 miljoen euro. Roma zal tijdens de huurperiode de helft van zijn salaris op zich nemen, zo'n 5 miljoen euro per jaar.

Zijspoor
Wijnaldum was bij zijn oude club Paris Saint-Germain op een zijspoor beland. Dit zorgde er zelfs voor dat Oranje-bondscoach Louis van Gaal, normaal gesproken groot fan van de loper op het middenveld, hem niet selecteerde voor de afgelopen wedstrijden van de Nations League.

Laten we hopen voor Gini dat Romano het bij het rechte eind heeft, dan kan hij snel gaan genieten van de Italiaanse hoofdstad en zich op tijd in de kijker spelen voor het WK.