Wrijf nog maar eens goed in je ogen: FC Barcelona haalt Luuk de Jong als opvolger Messi

31 augustus 2021

Getty Images
Luuk de Jong

Ja wrijf nog maar eens goed in je ogen, knijp nog maar even in je arm, het is echt waar: Luuk de Jong gaat voetballen in het shirt van FC Barcelona. En dan draagt hij dat shirt niet op de training van een ander club. Nee, hij is echt door FC Barcelona gehaald om Lionel Messi op te volgen. Spaanse media melden dat de komst van Luuk de Jong naar Barça rond is.


Nóg een spits voor Barcelona. Want ja, Messi is dan wel weg. Martin Braithwaite, Sergio Aguëro en Memphis Depay voetballen er nog. En dan zijn er nog jonge talenten die de oudjes nu in de weg zitten. Maar goed Luuk blij, wij blij.

Het was voor Luuk de Jong altijd al een droom om te voetballen voor Barcelona. Bij Sevilla belandde de spits op het 2e plan en PSV wilde hem graag weer hebben. De clubs waren het ook eens maar De Jong hoorde van Barcelona-trainer Ronald Koeman dat hij nog even moest wachten. Barcelona was namelijk bezig met het vrijmaken van ruimte voor nieuwe spelers.

Op Deadline Day verkocht Barcelona voor een kleine 100 miljoen euro. Antoine Griezmann keerde terug naar Atlético Madrid. Het toptalent Ilaix Moriba trok naar RB Leipzig en Emerson Royal had nog geen minuut voor Barça gemaakt maar werd wel voor 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.

En toen was er plek voor Luuk de Jong. Een 2e De Jong bij FC Barcelona. De clubs waren het snel eens en Luuk de Jong zelf hoefde niet eens naar het contract te kijken. Hij legde zelf nog wel geld bij om in Camp Nou te mogen voetballen. En zo geschiedde.

Wil je alle transfers weten op Transfer Deadline Day? Volg dan ons liveblog!