Geen mirakel voor Mead: Sarina Wiegman laat supervedette buiten WK-selectie

31 mei 2023

Pro Shots
Beth Mead Engeland Selectie Sarina Wiegman WK Voetbal Australie Nieuw Zeeland Knie Blessure

Engeland-bondscoach Sarina Wiegman heeft haar selectie voor het WK voetbal bekendgemaakt. De meest opvallende en zeer ongelukkige afwezige is superster Beth Mead. De 28-jarige Arsenal-vedette scheurde in november haar voorste kruisband en is niet op tijd hersteld.


Het lot overkwam Mead in het competitieduel met aartsrivaal Manchester United. De aanvalster behoorde tot dé uitblinkers van het team dat vorige zomer in eigen land Europees kampioen werd. Verdedigsters Lucy Bronze (Barcelona) en Millie Bright (Chelsea) waren daarbij ook voor een lange tijd twijfelgevallen. Zij zijn wél op tijd fit geraakt en kregen gelijk een call of duty.

Zie ook: Beth Mead over vriendin Vivianne Miedema! 'Viv is een boos mens'

Lappenmand
Mead is niet de enige ster die ontbreekt: aanvoerster Leah Williamson (Arsenal) mist de eindronde vanwege een knieblessure. Fran Kirby van Chelsea is er ook niet bij in Australië en Nieuw-Zeeland. Het WK is van 20 juli tot 20 augustus.

Van de 23 namen die Wiegman koos, zaten 16 bij de groep die in 2022 de Europese titel op eigen bodem pakte. Niamh Charles, Laura Coombs, Lauren James, Esme Morgan, Katie Robinson en Katie Zelem spelen voor het eerst een eindtoernooi met The Lionesses.

Bye, legend
Aanvalster Ellen White, gigant én basisspeelster op het gewonnen EK, is er als vanzelfsprekend niet bij. Zij ruimde afgelopen zomer haar voetbalschoenen voorgoed op nadat zij een geperforeerde long opliep.

Sarina Wiegman met Engeland op het WK voetbal


Engeland begint het toernooi op 22 juli. Om 11.30 uur (Nederlandse tijd) speelt de ploeg van Wiegman tegen Haïti. 6 dagen daarna wacht de Europese kraker met Denemarken (10.30 uur). Op 1 augustus wordt de poulefase afgesloten met de pot tegen China (13.00 uur).