Briljante Lieke Martens wint overtuigend de Champions League met Barcelona

Bart van der Wijst • 00:52, 17-05-2021 / Laatste Update: 20:04, 05-01-2024

Lieke Martens is de beste van Europa! Samen met Barcelona won ze zondagavond de Champions League ten koste van Chelsea. De Spaanse ploeg maakte (al in de 1e helft) gehakt van de Engelsen, het werd 4-0. Martens speelde een lekkere wedstrijd en was betrokken bij 2 doelpunten.

Bij de 1e treffer was Martens bijna zelf dicht bij een goal. De Nederlandse Oranje-international schoot de bal al binnen een halve minuut tegen de lat. Even later lag de bal er alsnog in, na een knullig eigen doelpunt van Melanie Leupolz.

Trainingspartijtje

De eindstand was al voor rust bereikt. Barcelona speelde werkelijk met Chelsea, onder aanvoering van een briljante Lieke Martens. Na een rake penalty van Alexia Putellas en Aitana Bonmati was het de beurt aan Martens. Ze dolde haar directe tegenstander maar weer eens en legde de bal perfect klaar voor Caroline Graham Hansen: 4-0! Na de pauze kon Barcelona rustig uitvoetballen en na het laatste fluitsignaal feesten!

Het was de 1e keer dat een Spaanse ploeg de Champions League won bij de vrouwen. In 2019 verloor Barcelona de finale van Olympique Lyon.