Doelpuntenmachine Alexandra Popp kopt Duitsland naar EK-finale tegen Engeland

27 juli 2022

Getty Images

Het sprookje van titelfavoriet Frankrijk is voorbij op het EK. In de halve finale kende Duitsland geen genade met de Fransen. Alexandra Popp werd de matchwinner (en daardoor mede-topscorer). Duitsland won met 2-1 van de Oranje-beul.


In de kwartfinale stormde Frankrijk als een malle op het Nederlandse doel af, het was een wonder dat de wedstrijd pas na verlenging (1-0) beslist werd. Met dezelfde intensiteit begonnen de Fransen aan de halve finale tegen Duitsland, al zakte dat wel snel weg in de 1e helft.

'Poppscorer'
Duitsland ging beter voetballen en kwam ook knap op 1-0. Aanvoerder Popp schoot vlak voor rust een voorzet van Svenja Huth raak. Met een volley liet Popp de keepster van Frankrijk kansloos. Duitsland leek ook met die stand te gaan rusten, alleen via een knullig eigen doelpunt werd het nog 1-1. Merle Frohms frommelde de bal in eigen doel na een schot op de paal van Kadidiatou Diani.

Na rust begon Frankrijk ook feller en het was wachten op de 1-2. De goal viel echter aan de andere kant. Weer liet Popp haar klasse zien. De aanvaller liet zich even uitzakken voor een voorzet en knikte vervolgens kiezelhard raak, haar 6e van het toernooi (evenveel als Beth Mead). Het bleek de winnende treffer. De alles-of-niets poging van Frankrijk leverde niets op.

Dus gaat Duitsland naar de EK-finale op een uitverkocht Wembley, daar wacht thuisland Engeland van Sarina Wiegman. Winnen de Duitsers de 9e Europese titel uit de historie?