Spanje komt vroege tegenslag te boven en verslaat Finse vrouwen bij EK

8 juli 2022

Getty
EK Vrouwen In Engeland Start Groep B Spanje Finland Verslag

Spanje is het EK in Engeland gestart met een zege! Vrijdag werd Finland in Milton Keynes na een bijzonder begin verslagen: 4-1.


De favoriet (maar door blessures meer een outsider) voor de eindzege keek na 1 minuut al tegen een achterstand aan. Op aangeven van Anne Westerlund nam Finland via Linda Sällström brutaal de leiding. Spanje stelde via Irene Paredes en Aitana Bonmatí nog voor rust orde op zaken.

'Viva España!'
Na de pauze ontstond er een fraai toernooiduel tussen beide ploegen: Finland loerde op een kansje, terwijl Spanje maar wat graag de marge naar 2 wilde krijgen. Uiteindelijk kreeg de ploeg van bondscoach Jorge Vilda een kwartier voor het eindsignaal via Lucía García wat het wilde: 3-1.

Diep in de extra tijd maakte Mariona Caldentey, die ook al de assist op Paredes gaf, 4-1 vanaf de stip en bezorgde Spanje zodoende een klinkende 1e overwinning in groep B. Spanje, 1 van de favorieten voor de Europese titel, moet sterspeelsters Alexia Putellas en Jennifer Hermoso missen vanwege zware knieblessures.

EK in Engeland
Later op de avond is het duel tussen Duitsland en Denemarken in het Brentford Community Stadium in Londen. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.