🎥​ | Geen Champions League voor Ajax: Arsenal hoofdtoernooi in door goal Vivianne Miedema

Sjors Tanis • 22:54, 28-09-2022 / Laatste Update: 17:49, 07-01-2024

Geen Champions League-voetbal in het seizoen 2022/23 voor de voetbalsters van Ajax. In de return van de laatste voorronde was Arsenal met 0-1 te sterk op De Toekomst, nadat de heenwedstrijd in Londen eindigde in een gelijkspel (2-2).

Vivianne Miedema was de matchwinner met een rake knal van afstand in de 51e minuut. Check hierboven de samenvatting!

Kansen in 2e helft

Voor rust waren de kansen schaars. Miedema brak het duel vlak na rust open. Ajax ging daarna op zoek naar de 1-1 en invaller Tiny Hoekstra was in de 71e minuut heel dichtbij. Na een heerlijke actie van Romée Leuchter en een goede voorzet van Nadine Noordam kwam Hoekstra een teennagel te kort om de bal tegen de touwen te tikken. Zo gaat Arsenal het hoofdtoernooi van de Champions League in.

Check hier de goal van Miedema:

(tekst gaat verder onder de video)

Martens belangrijk voor PSG

Lieke Martens heeft Paris Saint-Germain naar de groepsfase van de Champions League geleid. Net als vorige week in de 1e wedstrijd (2-1) tegen de Zweedse club BK Häcken opende de Nederlandse ook in de return de score, in de 53e minuut. PSG zegevierde in Göteborg met 2-0.

Naast Martens stond ook Jackie Groenen in de basis. Die laatste werd na een uur gewisseld, vlak nadat Kadidiatou Diani voor de 0-2 had gezorgd. Diani scoorde vorige week ook al.

Niet bij Oranje Leeuwinnen

Martens won de Champions League in 2021 met FC Barcelona. Ze ontbreekt in de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor de komende oefeninterlands tegen Zambia en Noorwegen. Bondscoach Andries Jonker heeft de 29-jarige Limburgse net als de verdedigsters Dominique Janssen en Stefanie van der Gragt 'na goed overleg' niet opgeroepen.

Beerensteyn

Lineth Beerensteyn, die zich wel mag melden bij Oranje, bereikte met Juventus ook de Champions League. De Italiaanse club won de return tegen HB Köge uit Denemarken met 2-0. Beerensteyn, die Bayern München heeft verruild voor 'Juve', speelde de hele wedstrijd. Vorige week was het in Denemarken 1-1 geworden. Toen deed de aanvalster uit Den Haag alleen het laatste half uur mee.

De finale van de Champions League voor vrouwen vindt op 3 of 4 juni plaats in Eindhoven.