Grieks-Nederlandse zangeres Stefania schrijft lijflied Leeuwinnen voor EK vrouwenvoetbal

30 juni 2022

Getty Images
Stefania

Stefania Liberakakis heeft in de aanloop naar het EK in Engeland een speciaal lied gemaakt voor de Nederlandse voetbalsters. Haar nummer Run Together klinkt vrijdagochtend voor het eerst op Radio 538. Een dag later zingt de 19-jarige Stefania, die vorig jaar internationaal bekend werd door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival namens Griekenland, het nummer na de zogenoemde uitzwaaiwedstrijd van Oranje tegen Finland.


Run Together is het lijflied van de Leeuwinnen voor het EK in Engeland. De voetbalsters leverden een belangrijke bijdrage aan het nummer. Samen met producer Fraasie organiseerde de Utrechtse zangeres Stefania (met Griekse roots) een schrijversavond tijdens een trainingskamp van Oranje. Tijdens die avond kregen de speelsters de opdracht om op te schrijven wat ze voelen wanneer ze een wedstrijd spelen. De antwoorden werden gebruikt ter inspiratie voor het nummer.

Schitterende tekst
"No matter how the rhythm goes, I got power in my bones. When we run together, we will never be alone", valt te horen in het refrein dat de Oranjefans én de speelsters zo vaak mogelijk hopen te zingen tijdens het EK. De ploeg van bondscoach Mark Parsons begint op zaterdag 9 juli aan het toernooi. De voetbalsters verdedigen in Engeland de Europese titel die ze in 2017 in eigen land veroverden.

Groot fan
Stefania, die naast zangeres ook werkt als actrice en tv-presentatrice, is groot voetbalfan en gaat het EK naar eigen zeggen op de voet volgen. "Om nu het officiële anthem te mogen uitbrengen voor het EK 2022 vind ik echt een ongelofelijke eer. Twee van mijn passies komen hierin samen: voetbal en muziek", zegt ze.