📸 | Shanice van de Sanden bij Anfield Road afgebeeld op levensgrote poster

15 augustus 2022

Getty
Shanice Van De Sanden Anfield Road Poster Liverpool The Kop

Voetbalster Shanice van de Sanden verliet deze zomer Wolfsburg om terug te kunnen keren bij Liverpool. In en rondom Anfield Road kan men onderhand niet meer om de watervlugge aanvalster heen.


De Nederlandse aanvalster is levensgroot verschenen op The Kop, een deel van het stadion van Liverpool. Samen met onder meer Jürgen Klopp, Thiago, Jordan Henderson en Mo Salah is Van de Sanden afgebeeld.

"It's about more than just football", is het bijschrift bij de afbeelding (zie onder). Van de Sanden keerde deze zomer na 6 jaar terug bij de club die zij in het seuzoen 2016/2017 ook al diende. Destijds kwam Van de Sanden na 23 duels tot 3 goals.

Loopbaan Van de Sanden
De in Utrecht geboren Van de Sande brak bij de plaatselijke FC door in het betaalde voetbal. Nadien speelde zij 1 seizoen voor Heerenveen, waarna zij 5 jaar de clubkleuren van FC Twente verdedigde. Na haar periode in Enschede en Liverpool speelde Van de Sanden voor Olympique Lyon en Wolfsburg. Voor de Oranje Leeuwinnen speelde zij tot nu toe 95 interlands (21 treffers).