Pelova bedankt voorlopig voor het buitenland en verlengt bij Ajax: ‘Stap moet goed zijn’

15 augustus 2022

Getty
Victoria Pelova ajax Plus een Jaar Contract Verlenging

Victoria Pelova blijft langer bij Ajax Vrouwen! Hoewel de middenveldster volop interesse genoot, waaronder van enkele buitenlandse clubs, besloot zij haar verblijf in Amsterdam te verlengen.


Maandag zette Pelova haar krabbel onder een verbintenis die haar 1 seizoen langer bij Ajax houdt. De international kon ook naar het buitenland, maar dat gevoel voelde (nog) niet goed genoeg.

Voltreffer
"Die stap naar het buitenland moet goed zijn", verklaarde Pelova de verlenging op de website van de Amsterdammers. "Zo voelde het niet, waardoor ik blijf. Ik wil rust en me kunnen focussen op Ajax. Ook wil kampioen worden. Dat is altijd mijn droom geweest."

Aan ambities geen gebrek bij de 23-jarige oud-speelster van ADO Den Haag, die sinds 2019 bij Ajax speelt. "Daarbij wil ik ook graag heel ver komen in de UEFA Women's Champions League." Pelova bleef ook omdat haar rol in het elftal anders is geworden. "Ik denk dat de groep me wel als een leider ziet nu, dat voel ik ook."

Leider
Zo verklaarde de speelster buiten het veld een heel ander karakter te hebben dan erop. "Op het veld ben ik niet zo'n prater, daar moet ik mezelf in ontwikkelen. Daar komt ook een bepaalde druk bij. Ik moet elke wedstrijd presteren en dat mag iedereen van me verwachten", rondde Pelova af.