Spaanse voetbalsters eisen vertrek bondscoach Vilda, Spaanse bond woedend

23 september 2022

Pro Shots
Jorge-Vilda-spanje

15 speelsters uit de selectie van Spanje hebben de Spaanse voetbalbond een e-mail gestuurd waarin ze aangeven niet meer te willen spelen voor hun land zolang Jorge Vilda bondscoach is. De speelsters zijn ontevreden over zo'n beetje alles bij het nationale team.


Volgens de Spaanse vrouwen zouden de trainingsmethodes van Vilda hun emotionele en fysieke gezondheid aantasten. Ook zijn ze volgens persbureau Reuters niet gelukkig met onder meer de behandeling van blessures, de sfeer in de kleedkamer en de teamselectie. Kortom: zo'n beetje alles.

Reactie Spaanse voetbalbond
De Spaanse voetbalbond toont ondertussen geen enkel begrip voor de opstandige vrouwen: "Dit is een situatie die zich in de geschiedenis van het voetbal nog nooit heeft voor gedaan", aldus de bond in een reactie. "De bond zal niet toegeven aan deze druk. Dit soort acties overschrijdt de waardes van voetbal en sport in het algemeen."

Bond dreigt met schorsing
De speelsters die een mail hebben gestuurd mogen volgens de bond pas weer in actie komen voor Spanje als zij "hun fout accepteren en om vergeving vragen." De bond noemt de weigering een "zeer serieuze overtreding die een schorsing van 2 tot 5 jaar als gevolg kan hebben."