🎥 | Stefanie van der Gragt voorkomt in blessuretijd pijnlijke nederlaag tegen Tsjechië

Bart van der Wijst • 15:01, 27-11-2021 / Laatste Update: 08:52, 07-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdag vroeg in de middag een pijnlijke nederlaag voorkomen op bezoek bij Tsjechië. Verdediger Stefanie van der Gragt kopte Nederland in blessuretijd naar een puntje: 2-2. Dat was heel belangrijk in de strijd om WK-kwalificatie.

De wedstrijd zou eigenlijk vrijdagavond gespeeld worden, maar vanwege sneeuwval ging dat niet door. Daardoor werd er om 12.00 uur afgetrapt en Oranje leek nog niet helemaal wakker bij de 1-0 van Tsjechië. Jill Roord verloor simpel de bal en Katerina Svitkova verraste Sari van Veenendaal met een afstandsschot.

Blamage voorkomen

De regerend Europees kampioen kwam binnen 10 minuten na rust terug. Daniëlle van de Donk reageerde alert toen een schot van Roord terugkwam van de paal. Erop en erover zou je denken, maar niks was minder waar. Tsjechië greep Oranje bij de strot en maakte niet veel later de verdiende 2-1 via Simona Necidova, het zusje van Tomas Nedic (ex-PEC Zwolle en ADO).

De 1-1- en 2-1

Wat Nederland liet zien was niet veel, het leek dan ook op een dure nederlaag af te stevenen. Bij een nederlaag zou Tsjechië op gelijke hoogte kunnen komen met Oranje in de poule qua verliespunten. Gelukkig knikte Van der Gragt haar ploeg toch nog naar de overwinning.