Vreugde en verdriet: Ajax Vrouwen plaatsen zich voor Champions League, FC Twente niet

Brian Vesseur • 22:54, 18-10-2023 / Laatste Update: 21:21, 04-01-2024

Er is woensdagavond geschiedenis geschreven in het Nederlandse vrouwenvoetbal! De Ajax Vrouwen hebben zich geplaatst voor de nieuwe variant van de Champions League. Het is voor het eerst dat er een Nederlands team meedoet aan die editie. FC Twente maakte ook kans, maar verloor woensdagavond van BK Häcken.

Vooral in Enschede was het nog spannend. De heenwedstrijd tegen BK Häcken eindigde in 2-2, waardoor de beslissing in de Grolsch Veste moest vallen. Dat lukte niet voor de Tukkers: 2-1 voor de bezoekers. Leonie Vliek zette Twente in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft kreeg de thuisploeg er 2 om de oren.

Ajax

Ajax was eigenlijk vorige week al zeker van Champions League-deelname, nadat het FC Zürich met 6-0 versloeg. De return in Amsterdam was dus een formaliteitje. Toch werd het 2-0 op De Toekomst. Romee Leuchter scoorde beide doelpunten.