Vrouwen van Aston Villa vrezen wetlook shirt: ‘Klampt zich vast aan borsten’

27 september 2023

Getty Images

Aston Villa heeft dit seizoen een shirt met wetlook. Oftewel: de stof ziet er al snel zeiknat uit. En voetballers hebben met al dat rennen over het veld nou eenmaal de neiging om te zweten en nat te worden.


Geen punt voor de mannen van Aston Villa, die zitten er niet zo mee als het shirtje plakt en zompig wordt. Dat ligt anders bij het vrouwenteam van Aston Villa.

Wetlook
Volgens voetbalcommentator Jacqui Oatley hebben de speelsters van Aston Villa Women aangegeven dat ze niet tevreden zijn met de shirts. Overigens hebben ze daarin nog geen wedstrijd gespeeld: de Women's Super League gaat begin oktober van start.

"Ze zijn zich er heel bewust van hoe ze er in dat plakkende shirt uit zullen zien", zegt Oatley tegen de BBC. "En de reden ligt nogal voor de hand, toch?"

Vastklampen aan borsten
"Iedereen weet dat vrouwen lichamelijk anders zijn gebouwd dan mannen", zegt ze. "Dat heeft invloed op onze prestaties, als we de hele tijd moeten denken aan hoe we eruitzien. Zeker als een shirt zich vastklampt aan onze borsten en lichaamsvormen."

"Dit zijn serieuze kwesties voor vrouwen. Je zou denken dat iemand dat kan bedenken voordat een tenue wordt gemaakt."

Mayumi Pacheco en Adriana Leon showen het nog droge shirt: