Mooie laatste woorden van Noppert op het WK: ‘Blijf ondanks tegenslagen altijd geloven’

10 december 2022

Getty Images

Andries Noppert was misschien wel dé verrassing van Oranje dit WK. De keeper van Heerenveen kreeg de voorkeur onder de lat bij het Nederlands elftal en stond keurig zijn mannetje. Na de nederlaag op penalty's tegen Argentinië blikte de nuchtere Fries terug op een ongewoon toernooi voor hem.


"Als het op deze manier gebeurt, is dat natuurlijk extra zuur", verzuchtte Noppert bij de NOS. "Aan de andere kant denk ik dat we ook trots moeten zijn, als je ziet hoe de wedstrijd verloopt. We hoopten tot de laatste minuut op een wonder en dat kwam er", zei hij doelend op de late gelijkmaker van Wout Weghorst. "Maar dat hebben we geen vervolg gegeven."

Van Gaal
Noppert bedankte bondscoach Van Gaal extra. Die geloofde in tegenstelling tot iedereen in Noppert. "Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik het vertrouwen heb gekregen van de bondscoach, de selectie en heel Nederland", vertelde hij.

"Daar ben ik het meest trots op, als je mijn verleden ziet. Ik hoop dat mensen die af en toe een tegenslag hebben zien dat dit het levende bewijs is dat je in jezelf moet geloven. Ik heb heel veel geluk dat deze bondcoach er was en dat hij mij de kans heeft gegeven. Ik heb genoten van de groep en het elftal. Het leven gaat verder nu."