Rode kaart en late goals geven letterlijk kleur aan 0-2 overwinning Iran op Wales

admin • 14:31, 25-11-2022 / Laatste Update: 05:13, 08-01-2024

Iran heeft vrijdagmiddag in een krankzinnige slotfase afgerekend met Wales: 0-2. 87 minuten lang leek het erop dat we een 5e doelpuntloze gelijkspel tijdens dit WK gingen noteren. Totdat Wales-keeper Wayne Hennessey er met een onbesuisde actie voor zorgde dat hij het veld met rood moest verlaten. Na deze rode kaart was de ban gebroken en maakten Rouzbeh Chesmi en Ramin Rezaeian in de laatste minuten van het duel de misère voor Wales compleet.

Iran was de eerste helft de betere van de 2 maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Ali Gholizadeh schoot weliswaar raak, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Na rust kwam Iran flitsend uit de startblokken. In de 52e minuut dachten de supporters van Iran eindelijk te kunnen juichen, maar in een tijdsbestek van 10 seconden werd er 2 keer op de paal geschoten. Eerst was het Serdar Azmoun en enkele seconden later was het Ali Gholizadeh die met een prachtige uithaal opnieuw het aluminium trof.

Eerste rode kaart van het WK

Het duurde tot de 87e minuut voor er opnieuw pit in de wedstrijd kwam. Hennessey werd het veld uitgestuurd nadat hij Mehdi Taremi torperdeerde. Het betekende de eerste rode kaart van dit toernooi. Na de rode kaart kwam Wales verder onder druk te staan, wat resulteerde in 2 doelpunten in de absolute slotfase. Rouzbeh Chesmi, die normaal gesproken zelden een doelpunt maakt, tikte van dichtbij binnen waarna spelers en supporters van gekkigheid niet meer wisten waar ze het moesten zoeken. Het Iraanse feestje werd nog mooier toen Ramin Rezaeian ook nog voor de 0-2 zorgde.

Virtuele stand

Door de zwaarbevochten overwinning komt Iran op 3 punten, evenveel als Engeland. De Engelsen komen echter later nog in actie tegen de Amerikanen. De Verenigde Staten staan momenteel op 1 punt, net als Wales.