Van Gaal bevestigt: Nederland gaat GEEN statement maken zoals Duitsland deed

24 november 2022

Getty Images

Op de persconferentie voorafgaand aan het WK-duel tussen Nederland en Ecuador heeft bondscoach Louis van Gaal bevestigd dat Oranje geen statement gaat maken zoals het Duitse elftal deed voorafgaand aan de wedstrijd tegen Japan. Hij wil de 'politieke kwesties' achter zich laten.


Duitsland protesteerde tegen de FIFA, die de teams kort voor het WK verbood om met een OneLove-aanvoerdersband te spelen. Dat deden ze door tijdens de elftalfoto de handen voor de mond te houden, waarmee ze uitbeelden dat ze monddood zijn gemaakt. Daarop kreeg Oranje-middenvelder Davy Klaassen gisteren de vraag of Nederland ook zo'n statement ging maken. Dat wist hij toen nog niet.

Doel niet laten verpesten
Maar donderdagmiddag verklaarde Van Gaal dat Nederland dat niet gaat doen. "Nee, want wij hebben een punt achter de politieke kwesties gezet nadat we de migranten hebben uitgenodigd op de training. We gaan niet ons doel, wereldkampioen worden, laten verpesten door acties van de FIFA of welke tegenstander dan ook." En daar liet de bondscoach het ook bij."