Ajax-coach Suzanne Bakker heeft vertrouwen in haar ploeg: 'De druk ligt bij Bayern'
i

ANP

Ajax-coach Suzanne Bakker heeft vertrouwen in haar ploeg: 'De druk ligt bij Bayern'

Jeroen Rooseboom • 12:07, 20-12-2023 / Laatste Update: 02:03, 06-01-2024

Trainer Suzanne Bakker weet dat haar team een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat op woensdagavond in de Champions League tegen Bayern München, maar heeft toch veel vertrouwen. Ajax is de underdog, maar ze vertrouwt op het kunnen van haar ploeg.

Bakker weet dat het een lastige pot gaat worden, zei ze bij de NOS. "Bayern speelt al zoveel jaren op dit niveau, dus de druk ligt wel bij hen. Wij zullen alsnog laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Dat willen we graag en dat staat bovenaan."

Veel fans aanwezig

Ajax kan in ieder geval rekenen op veel steun van de aanwezige fans. "Ik begreep dat nu de 19.000 kaarten zijn aangetikt, dus dat zijn er behoorlijk wat. Daar zijn we enorm blij mee, dat zoveel mensen ons komen aanmoedigen. Ik weet zeker dat die meiden dat een extra boost geeft", aldus de coach.

De wedstrijd tegen Bayern is de 4e groepswedstrijd. De heenwedstrijd in Duitsland eindigde in een knappe 1-1. Ajax staat op dit moment 3e in Groep C met 4 punten, evenveel als AS Roma. De Italianen hebben wel een beter doelsaldo. Bayern leidt met 5 punten, 4e staan de vrouwen van Paris Saint-Germain met 3 punten.