Ajax krijgt het zwaar in de Champions League: Vivianne Miedema's Arsenal is de tegenstander
i

Getty Images

Ajax krijgt het zwaar in de Champions League: Vivianne Miedema's Arsenal is de tegenstander

Eimert Pruis • 16:33, 01-09-2022 / Laatste Update: 06:31, 12-12-2023

De voetbalsters van Ajax nemen het in de laatste voorronde van de Champions League op tegen Arsenal. Bij de loting werd de Amsterdamse ploeg gekoppeld aan de Engelse club van spits Vivianne Miedema, de topscorer aller tijden van Oranje.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel is op 20 of 21 september, de return 28 of 29 september. Bij Arsenal speelt ook nog de beste speelster en topscorer van het afgelopen EK, Beth Mead.

Arsenal was kwartfinalist

Arsenal bereikte vorig seizoen de kwartfinales van het Europese bekertoernooi. Miedema en haar ploeggenotes moesten het daarin afleggen tegen VfL Wolfsburg. Olympique Lyon pakte de eindzege in de Champions League door titelverdediger FC Barcelona in de finale te verslaan.

Ajax speelde voorrondes

Ajax eindigde afgelopen seizoen in de Vrouwen Eredivisie op de 2e plaats achter FC Twente. Beide Nederlandse clubs kwamen afgelopen maand in actie in de 1e voorronde van de Champions League. FC Twente moest het afleggen tegen Benfica (1-2), Ajax kwam ten koste van de Zweedse club Kristianstads (3-1) en Eintracht Frankfurt uit Duitsland (2-1) wel verder.