Ajax Vrouwen pakt puntje mee tegen Bayern München in Champions League

Marcel Roes • 00:34, 15-12-2023 / Laatste Update: 15:59, 07-01-2024

Ajax Vrouwen heeft in de Champions League 1 puntje meegepikt in het duel tegen Bayern München: 1-1. In groep C staat de club 3e. De andere pot in de groep was PSG tegen Roma: 2-1.

Ajax kreeg een lesje in Duitse efficiëntie. Bayern stond na 1,5 minuut al op 0-1. Nadat keeper Regina van Eijk een eerste schot succesvol had geblokt, tikte Lea Schüller eenvoudig de rebound binnen.

De Amsterdammers groeiden in de wedstrijd, werden minder slordig en roken dat er wat te halen viel. In de 38e minuut gaf de 16-jarige Lily Yohannes een welgemikte pass aan Chasity Grant, die slim wegdraaide bij haar tegenstander en de bal in de netten werkte: 1-1.

Suzanne Bakker

Ajax-trainer Suzanne Bakker zei tegen de clubkanalen: "Ik vond het verdedigend wel aardig staan. Als we nu nog dominanter kunnen zijn op hun helft, en meer kansen creëren... Daar hoop je altijd op als trainer."