Ajax Vrouwen verliezen in oefenpot ruim van jongens Hollandia onder 16
i

ANP

Ajax Vrouwen verliezen in oefenpot ruim van jongens Hollandia onder 16

Bart van der Wijst • 18:13, 09-01-2024 / Laatste Update: 08:24, 15-01-2024

Ajax Vrouwen stapt dinsdag met een ruime nederlaag op zak in het vliegtuig naar het trainingskamp in Portugal. Daar bereidt het team van trainer Suzanne Bakker zich voor op de tweede seizoenshelft van de Azerion Eredivisie. In de Portugese zon kan Ajax de nederlaag tegen de jongens van Hollandia onder 16 wegspoelen. Afgelopen zondag verloor Ajax met liefst 5-2.

Ajax is de regerend kampioen van de Eredivisie en staat dit seizoen 2e achter FC Twente. In de Champions League voor vrouwen verrasten de Amsterdammers tegen Bayern München (1-0 winst en 1-1) en Paris Saint-Germain (2-0 winst). Daardoor zijn ze koploper van Poule C.

5e divisie

Hollandia komt in het voorjaar uit in de 5e divisie zaterdag. In het najaar speelde het onder meer tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC, FC Volendam, SC Cambuur en Telstar. Hollandia werd 6e in een competitie met 8 ploegen. Aanstaande zaterdag bekert Hollandia tegen Feyenoord onder 16.

Samenwerking

Ajax en Hollandia hebben sinds februari vorig jaar een samenwerking. De amateurclub uit Hoorn heeft een van de beste jeugdopleidingen in Nederland. Ajax profiteert daar nu ook van door de grotere talenten op te pikken. Andersom krijgt Hollandia hulp van de Amsterdammers, zij voorzien de amateurvereniging van tips.