Ajax Vrouwen vrijwel zeker van groepsfase Women's Champions League na dikke zege
i

ProShots

Ajax Vrouwen vrijwel zeker van groepsfase Women's Champions League na dikke zege

Joris Kaper • 23:54, 11-10-2023 / Laatste Update: 08:25, 05-01-2024

De Ajax Vrouwen zijn vrijwel zeker van de eerste deelname aan de Women's Champions League 'nieuwe stijl'! De Amsterdammers vernederden woensdag de vrouwen van FC Zürich in Zwitserland met maar liefst 6-0 en dus is de return volgende week eigenlijk al niet meer nodig.

Quinty Sabajo zorgde al na een kleine 10 minuten voor de 1-0-voorsprong en Chasity Grant maakte er in de 1e helft nog 0-2 van. Het was echter Romee Leuchter die in de 2e helft helemaal losging met een heuse hattrick en zo voor een 5-0 voorsprong zorgde! Ook Danique Tolhoek pikte in de slotfase nog een goaltje mee, waardoor ze de eindstand op 6-0 bepaalde.

Champions League nieuwe stijl

Het tweeluik met FC Zürich is er eentje in de laatste voorronde van de Women's Champions League. Sinds 2021 kent het toernooi een nieuw format met een groepsfase met 16 teams, gevolgd door een knock-outfase. In die nieuwe opzet deed in het hoofdtoernooi nog nooit een Nederlandse club mee. Eerder op de avond speelde FC Twente trouwens met 2-2 gelijk.

Return

Volgende week wordt de return in Amsterdam gespeeld om de plek in het hoofdtoernooi van de Women's Champions League definitief veilig te stellen.