Ajax wint van Bayern München en pakt koppositie in Champions League vrouwen

Brian Vesseur • 21:41, 20-12-2023 / Laatste Update: 12:15, 07-01-2024

De Ajax Vrouwen staan bovenaan in de Champions League-poule. In de Johan Cruijff Arena won Ajax woensdagavond met 1-0 van Bayern München, waardoor het nu 7 punten heeft na 4 wedstrijden. Een enorm knappe prestatie! Paris Saint-Germain won op dezelfde avond van AS Roma (3-1) en staat nu op 6 punten. Bij PSG stond Jackie Groenen centraal op het middenveld.

Vlak voor rust kwam Ajax op voorsprong via Romée Leuchter. Het was voor de veelbelovende spits haar eerste doelpunt in de Champions League. De Amsterdammers waren niet per se beter in de eerste helft en stonden zeker in de tweede helft met de rug tegen de muur. In de laatste minuten kwam Ajax een paar keer héél goed weg.

Toen wel gelijk, nu niet

Bayern München deed er alles aan om de gelijkmaker erin te knallen. De ploeg staat namelijk op 5 punten en kon de overwinning wel gebruiken. Het vorige duel, op 14 december, eindigde wel gelijk. In München werd het toen 1-1. Ditmaal wisten de Bayern-vrouwen niet de gelijkmaker te prikken.

Het is sowieso enorm spannend in de poule: AS Roma staat op 4 punten. De Italiaanse formatie is overigens de enige die tot nu toe van Ajax won in de groepsfase. Het werd liefst 3-0.

Programma voor Ajax

Ajax neemt het nog op tegen Roma en tegen PSG. De Fransen werden in de eerste groepswedstrijd met 2-0 verslagen. Op 24 januari speelt Ajax tegen PSG, op 30 januari is de wedstrijd tegen AS Roma.

Eredivisie Vrouwen

In de Eredivisie staat Ajax flink achter op FC Twente. De Tukkers zijn een beetje het PSV van de vrouwen, want tot nu toe werden alle 11 de competitiewedstrijden gewonnen. Ajax heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en staat op 10 punten (en dus 7 verliespunten) minder.