Al liefst 70.000 kaarten verkocht voor duel van Oranje Leeuwinnen
i

Getty Images

Al liefst 70.000 kaarten verkocht voor duel van Oranje Leeuwinnen

Brian Vesseur • 11:41, 29-11-2023

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag in een redelijk volgepakt Wembley tegen Engeland. Er zijn meer dan 70.000 kaarten verkocht voor de Nations League-wedstrijd. Er passen 90.000 mensen in het nationale stadion van Engeland. Nederland ziet met Sarina Wiegman, de bondscoach van Engeland, ook een oude bekende.

Wiegman haalde met Nederland de WK-finale én won het EK. Met Engeland flikte ze precies hetzelfde kunstje.

Nations League

De Oranje Leeuwinnen doen het tot nu toe uitstekend in de Nations League. In een poule met België, Schotland en Engeland heeft het 9 punten na 4 wedstrijden. Uiteindelijk levert de groepswinst een plek in de knock-outfase op. Als de finale wordt behaald, krijgen de Leeuwinnen ook een ticket voor de Olympische Spelen. De Olympische Spelen zijn in de zomer van 2024 in Parijs.

Oneerlijk

Het is een beetje oneerlijk dat Engeland en Schotland in 1 poule zitten. Er is namelijk afgesproken dat de Engelse vrouwen een ticket mogen afdwingen voor de Olympische Spelen, onder de vlag van Groot-Brittannië. De Schotse vrouwen hebben er dus baat bij om te verliezen van Engeland; zo kunnen zij eventueel een plekje bemachtigen in het Britse elftal. Maar goed, dan moet Engeland wél eerst die finaleronde halen.